ESTA Online
Electronic System for Travel Authorization
FRa 12. januar 2009 må alle reisende fra land som inngår i Visa Waiver-programmet (VWP) få en elektronisk reiseautorisasjon før de besøker USA enten med fly eller båt.

VWP (Visa Waiver Program) gjelder for passasjerer som reiser med et elektronisk pass utstedt av følgende land markert med rødt i dokumentet
Andorra
Australia
Belgia
Brunei
Chile
Danmark
Estland
Finnland
Frankrike
Hellas
Irland
Island
Italia
Japan
Latvia
Liechtenstein
Litauen
Luxemburg
Malta
Monaco
Nederland
New Zealand
Norge
Portugal
San Marino
Singapore
Slovakia
Slovenia
Spania
Storbritannia
Sveits
Sverige
Sør-Korea
Taiwan
Tsjekkia
Tyskland
Ungarn
Østerrike
Pass som er utstedt av disse landene må være maskinlesbare pass og kunne leses av en skanne-enhet. Avhengig av sted og dato for utstedelse må passet også inneholde et digitalt foto-ID og en elektronisk brikke. Hvis du har et midlertidig eller nød-pass som ikke er elektronisk kan du ikke reise med Visa Waiver-programmet. Du må da søke om et visum før du reiser til USA

ESTA er ikke et visum.
ESTA er kun en autorisasjon før man reiser.


Derfor anbefaler Department of Homeland Security at reisende bør få sin ESTA minst 72 timer før man reiser.

Hvis man har tenkt seg til USA under VWP-programmet må man imøtekomme følgende krav:
  • Være statsborger i et land som nyter godt av VWP
  • Ha et kort opphold, for turist- eller forretningsreise
  • Ha et gyldig pass
  • Bruke et flyselskap eller skipsselskap som er godkjent av den amerikanske regjeringen, og ha full tur/retur billett eller kunne vise til det endelige reisemålet dersom man reiser gjennom USA
  • Forsikre at utreise fra USA skjer innen 90 dager etter innreisen
  • Få ESTA-tillatelse

Med en elektronisk reiseautorisasjon kan du reise til USA under Visa Waiver-programmet, men dette betyr ikke at man er garantert innreise til USA. Når du ankommer USA vil du bli sjekket på grensen av en immigrasjonsoffiser, som har autorisasjon til å nekte innreise under Visa Waiver-programmet eller ifølge en paragraf i amerikansk lov. Dersom man blir nektet en elektronisk reiseautorisasjon vil ikke det hindre deg fra å søke om visum for innreise til USA.

ESTA autorisasjoner er gyldige i 2 år eller til passet utgår hvis dette skjer før den gyldige 2-årsperioden er over.
   |    Vilkar og betingelser    |      

© 2017: esta-online.us.com    |   Crée par: Uni Creation